NEKE SU BILE TINEJDŽERKE? 16 ŽENA OPTUŽILO POZNATOG DASU za SILOVANJE i DROGIRANJE: Jezivi detalji su se POJAVILI
Dejvid Koperfild, Foto: MHD, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

užas

NEKE SU BILE TINEJDŽERKE? 16 ŽENA OPTUŽILO POZNATOG DASU za SILOVANJE i DROGIRANJE: Jezivi detalji su se POJAVILI

Advokati kažu da su optužbe "ne samo potpuno lažne, već i neverovatne"

Objavljeno: 08:44h

Mađioničara Dejvida Koperfilda optužilo je ukupno 16 žena za seksualno zlostavljanje i neprikladno ponašanje tokom više decenija. Više od polovine je reklo da su u to vreme bile tinejdžerke. Koperfildovi advokati kažu da su optužbe "ne samo potpuno lažne, već i neverovatne".

Pojedine žene koje su ga tužile rekle su da su imale samo 15 godina, a optužbe protiv njega uključuju tvrdnje da je drogirao tri žene pre nego što je imao seksualne odnose sa njima. Tužbe protiv obuhvataju period od kasnih 1980-ih do 2014. godine.

Neke od žena su rekle za Gardijan da su tek nakon pokreta #MeToo osetile da su sposobne da progovore o svojim navodnim iskustvima sa Dejvidom Koperfildom.

Pojedine žene koje su ga tužile rekle su da su imale samo 15 godina
Pojedine žene koje su ga tužile rekle su da su imale samo 15 godinafoto: Dara Kushner / INSTAR Images / Profimedia

Međutim, on je negirao sve njihove optužbe. Njegovi advokati su istakli da je Koperfil podržavao pokret #MeToo, koji je podstakao žene da istupe i ispričaju svoje priče o zlostavljanju.

Jedna od 16 žena, Britni Luis, javno je iznela optužbe 2018. godine tvrdeći da ju je 1988. drogirao i seksualno napastvovao kada je imala 17 godina. Druga je istakla imala slično iskustvo, tvrdeći da su ona i prijateljica bile drogirane.

Njegovi advokati su istakli da je Koperfil podržavao pokret #MeToo
Njegovi advokati su istakli da je Koperfil podržavao pokret #MeToofoto: MHD, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Ali, njegovi advokati su negirali i tvrdnje da je slavni mađioničar ikada koristio droge.

U još četiri slučaja, žene tvrde da ih je Koperfild dodirivao i da ih je terao da ga dodiruju u toku nastupa na sceni.

Felon Torton, 38, rekla je za Gardian da ju je Koperfild uhvatio za grudi nakon što ju je pozvao na scenu tokom nastupa u januaru 2014. godine, ali advokati tvrde da se to ne vidi na snimku prostora u kom su nastupali.

16 žena optužilo Dejvida Koperfilda za silovanje
16 žena optužilo Dejvida Koperfilda za silovanjefoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tvrdi da će im pomoći u karijeri

Nekoliko žena tvrdilo je da im je mađioničar obećavao da će im pomoći u karijeri i sve vreme se trudi da odrrži kontakt s njima i njihovim roditeljima. Karla, koje je tužila Dejvida imala je samo 15 godina kada ga je upoznala.

Ona tvrdi da ju je zvao noći i slao joj karte za njegov nastup. Nakon što je napunila 18 godina imali su seksualne odnose s njenim pristankom. To bio njen prvi put.

Koperfild je bio u žiži javnosti i zbog povezanosti sa Džefrijem Epstajnom, koji je optužen za vođenje lanca seksualnog iskorišćavanja maloletnih osoba, piše Gardijan.

Bonus video:

06:13

Sloba Radanovic o Marku Miljkovicu i haosu oko privodjenja

(Espreso / Blic žena / Tamara Ilić/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.